تهران در حال هوای نوروز (part 2)

۱۳۹۶/۱۲/۲۶ شنبه
(0)
(0)
تهران در حال هوای نوروز (part 2)
تهران در حال هوای نوروز (part 2)

تهران گردی(کاخ های تهران)

مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد

باغ سعدآباد با مساحتی در حدود یکصد هکتار، در دامنه های جنوبی البرز قرار گرفته، که از سمت شرق با گلابدره، از سمت غرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایگی داره. در این باغ گونه های گیاهی نادر و غیر بومی زیادی وجود داره که از خارج کشور به ایران آورده شده و یا از طرف سران سایر کشورها اهدا شدن. نظم گیاهی باغ سعدآباد از نظام هندسی خاصی پیروی نمی کنه و بیشتر تابع شکل و شیب زمین و مسیرهای آبه و در عین حال تاثیر باغ سازی اروپایی هم در آن نمایانه. مجموعه ای از بناهای تاریخی در فضایی به وسعت ۳۰۰ هکتار، در شمالی ترین و خوش آب و هواترین نقطه شهر تهران . یکی از زیباترین مجموعه های فرهنگی و هنری شهر تهران رو شامل می شه که به کاخ سعدآباد مشهوره. بخشی از این مجموعه در اختیار نهاد ریاست جمهوریه و بقیه فضا، در طول سال میزبان علاقمندان به تاریخ ایرانه. کاخ های موجود در مجموعه، در زمان قاجار ساخته شده اند و سکونتگاه ییلاقی شاهان قاجار بوده اند. در این مجموعه بناهای تاریخی موزه های متعددی وجود داره، مثل موزه استاد فرشچیان ، موزه مینیاتور، موزه سبز، موزه ظروف سلطنتی و ...

شماره تلفن: 02122752031 الی 34
آدرس: ایران - تهران - خیابان ولیعصر - خیابان شهید فلاحی ( زعفرانیه ) - انتهای خیابان شهید کمال طاهری


کاخ سفید (موزه ملت)
این کاخ، بزرگترین کاخ موجود تو مجموعه سعدآبادِ که به خاطر رنگ سفید نما به کاخ سفید معروف شده. نمای بیرونی این کاخ زیبا هم به سبک ایرانی رومی ساخته شده. پرده های بزرگ نقاشی رنگ روغن با موضوع داستان های شاهنامه که تو سرسرای طبقه اول قرار داره، کار استاد حسین بهزادِ که به همراه شاگردانش، سال ۱۳۲۰ خورشیدی به پایان رسوندن.
این بنا علاوه بر اینکه به امور اداری و تشریفاتی تعلق داشته، اقامت گاه تابستانی شاه و فرح هم بوده. طبقه های مختلف این کاخ دیدنی های خاص خودشو داره.
کاخ سفید (موزه ملت)

تلفن:  20-27940219 
آدرس: مجموعه ی فرهنگی تاریخی سعد آباد


کاخ موزه نیاوران
چیزی که در دید اول از کاخ نیاوران جلب توجه می کنه بنای زیبا و تزیینات هنرمندانه ایست که توی ساخت اون به کار رفته، مثل گچ بری ها و کاشی کاری ها ی بیرون و داخل کاخ. این بنا سه طبقه داره، طبقه اول هال و سرسراست، اتاق پذیرایی و اتاق انتظار توی طبقه همکفه، .در انتهای راهروی سرسرا سالن سینمای کاخه، در دو نیم طبقه دوم هم دفتر کار فرح و رخت کن شاه بوده .
کمدها و کشو ها پر از لباس، پیراهن ها و کفش هاییه که امروز به اشیای موزه تبدیل شدن. طبقه سوم شامل اتاق نشیمن، اتاق خواب شاه و اتاق آرایش و رخت کن فرح و اتاق بچه هاست.
در این کاخ فرش ها و گلیم های معروفی به چشم می خوره که معروفترینشون دو فرش مشاهیره، روی یکی از این فرشها نقش اولین پادشاهان ایران تا احمد شاه قاجار بافته شده.
این مجموعه از کاخ صاحبقرانیه، کاخ نیاوران، موزه جهان نماو کوشک احمد شاهی تشکیل شده که بعد از انقلاب به میراث فرهنگی سپرده شد.
کاخ نیاوران

شماره تماس:   02122282012 الی 15
آدرس: ایران - تهران - خیابان باهنر، میدان باهنر، مجموعه فرهنگی-تاریخی نیاوران



کاخ گلستان
کاخ گلستان در میدان ارگ تهران واقع است، مجموعه کاخ گلستان، یادگاری به جای مانده از ارگ تاریخی تهران، محل اقامت شاهان سلسله قاجار و از زیباترین و کهن ترین بناهای پایتخت دویست ساله ایران به حساب می آید.
محدوده مکانی تاریخی آن از شمال به خیابان و میدان امام خمینی(ره)؛سپه سابق، از غرب به خیابان خیام، از شرق به خیابان ناصر خسرو و از جنوب به خیابان پانزده خرداد و میدان ارگ محدود می شود.
بناهای این کاخ در زمان های مختلف ساخته شده اند. نام آن از تالار گلستان واقع در عمارت خروجی گرفته شده است
سابقه تاریخی ارگ سلطنتی به روزگار صفویه بازمی گردد ولی در دورهٔ قاجار گسترش فراوانی یافت و محل سکونت شاهان قاجار بود.
در زمان پهلوی از کاخ گلستان جهت مراسم رسمی و محل اقامت روسای جمهور و مهمانان ویژهٔ خارجی استفاده می شد. پرده های نقاشی و آینه های قدی و مرمرها و ستونهای بلند و درهای خاتم کاری آن در سال ۱۲۰۶ یعنی در دوران آقا محمد خان از قصر وکیل شیراز به این محل منتقل شده اند و تزئینات ایوان شامل گچبری، سنگ تراشی، خاتم کاری، آینه کاری و منبت و مشبک آن هم به جا مانده از سال۱۳۰۰ یعنی دوران ناصرالدین شاه است.
گردشگران می توانند در مجموعه گلستان از تالار موزه، تالار آینه، تالار عاج یا سفرخانه تالار برلیان و عمارت خوابگاه بازدید کنند .
کاخ گلستان

تلفن: 33113335 الی 38

آدرس: ایران - تهران - میدان ارگ (۱۵ خرداد)




کاخ مرمر

کاخ مرمر یکی از کاخ های تاریخی تهران در دوره پهلوی است که در مرکز تهران جای گرفته است. این اثر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۷ با شمارهٔ ثبت ۱۶۰۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. کاخ مرمر به دستور رضا شاه پهلوی و با معماری لئون تادوسیان بنا نهاده شد. این کاخ در آغاز به عنوان دفتر کار رضاشاه مورد بهره برداری بود و تا پیش از تدوین قانون خزانه ملی، جواهرات ملی ایران از کاخ گلستان به این کاخ آورده شده و در زیر زمین آن نگهداری می شد. در سال های نخست پادشاهی محمدرضا پهلوی، از این کاخ به عنوان دفتر رسمی شاه و محل برگزاری دیدارها، ملاقات ها و شرفیابی ها بکار گرفته می شد. فوزیه و محمدرضا پهلوی در این کاخ با یکدیگر زندگی می کردند و نامزدی او با فرح پهلوی در این کاخ برگزار شده است.
کاخ مرمر

آدرس: ایران - تهران - خیابان فلسطین جنوبی



کاخ مستوفی الممالک
این بنای تاریخی ده منطقه ده ونک تهران قرار گرفته و از جاذبه های تاریخی و میراث فرهنگی شهر تهرانه. هرچند خاندان مستوفی خود متولی آرامگاه مستوفی الممالک هستند اما تابلوهای نقاشی و کتب موجود در این بنا در وضعیت مناسبی نیستند و درب این مکان تاریخی هم به عنوان برگی از تاریخ دوره قاجار به روی عموم بسته ست.
کاخ مستوفی الممالک

آدرس: تهران خیابان سئول، میدان پیروزان، خیابان شهید مسعود صابری
instagramtelegram
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت خدمات مسافرت هوایی و گردشگری آرمان سیر آوا می باشد