همدان در آستانه 2 رویداد بین المللی بزرگ «پایتخت گردشگری آسیا» و میزبانی «نشست مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری» در سال 2018 میلادی با حضور بیش از 150 کشور است و ماسوله های همدان چشم به راه افقی روشن برای جهش در حوزه گردشگری هستند.
همدان به لطف آثار باستانی، فرهنگی و طبیعی متعدد و با تکیه بر پیشینه غنی تاریخی توانسته است خود را به عنوان پایتخت گردشگری قاره کهن مطرح و نام خود را به عنوان پایتخت گردشگری آسیا ثبت کند و در این بین 20 روستای هدف گردشگری بویژه 'ملحمدره' و 'حبشی' که به ماسوله های غرب کشور شهرت یافته اند، از جمله آثاری هستند که در گزینش همدان به این نام و نشان کمک شایانی کردند.
معماری پلکانی خانه هایی که بر سینه کوه های ستبر و سرافراز تکیه زده و پله پله از کف روستا به سمت آسمان اوج گرفته اند، در کنار جاذبه های طبیعی شگفت انگیز همچون انبوه درختان و دره های سرسبز و چشمه های جوشان و دهها ویژگی دیگر موجب تمایز این مناطق از دیگر روستاهای مقصد گردشگری همدان شده است.
بافت روستای حبشی مرمت شده است، به طوریک ه نمای خانه ها با خاک رس یکرنگ و یکدست شده و سنگفرش های زیبای کف کوچه های تنگ و پیچ در پیچش هر بیننده ای را مجذوب خود می کند؛ فضای آغشته با عطر تند موسیر و لاله های واژگون روییده در فراز حبشی بسیاری از گردشگران را خاطرخواه این دهکده کوچک کرده و زیبایی و جذابیتش را در ردیف ماسوله شمال ایران قرار می دهد.
ماسوله دیگر همدان، ملحمدره است که بیشتر بر سر زبان هاست؛ داشتن خانه بوم گردی و وجود پینه های ترش و شیرین آلو و سوغاتی هایی از این جنس که سفر را به کام هر
ایرانگردی شیرین می کند و ملحمدره را به لحاظ چشماندازهای طبیعی و بینظیر بهشت عکاس ها می نامند.
اگر چه دامن ماسوله های همدان پراز شگفتی و زیبایی دلفریب است، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب گردشگران و استانداردهای تعریف شده فرسنگها فاصله دارند؛ ولی با همین بضاعت اندک و روی گشاده به استقبال میهمانان، می روند آنها که اقامتی کوتاه در این 2 دهکده زیبا را تجربه کرده اند تمایل به تکرار لذتش داشته باشند.
ناگفته پیداست که رساندن این روستاها به خواستگاه گردشگران خارجی نیازمند ساز وکارهای مختلف و تجهیزات سخت افزاری عریض و طویل است، اما می توان با قدری سلیقه و خلاقیت به نیاز صنعت بوم گردی پاسخ داد.
بی تردید غفلت و بی برنامه گی هایی که تاکنون رایج بوده دیگر سزاوار ماسوله های همدان نیست؛ بویژه حالا که افتخار پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 نصیب همدان شده و میزبانی گردهمایی سالانه سازمان جهانی گردشگری در آبان ماه سال آتی هم به همدان سپرده شده است.
نه تنها ماسوله ها بلکه تمام روستاهای گردشگری این استان باید از پیله محدودیت ها خارج شوند؛ دیگر زمان گلایه از آنتن تلفن همراه و اینترنت، ضعف شبکه های تلویزیون، نبود اقامتگاه گردشگران و محاصره این روستاها در زباله، نخاله و فاضلاب نیست.
اکنون می توان با تمرکز قریب به اتفاق انرژی استان بر مقوله توسعه گردشگری، تسهیلات و اعتبارات موجود را به سمت روستاهای هدف گردشگری سوق داد و در این چارچوب از توان بخش خصوصی و سمن ها نیز بهره گرفت تا ماسوله های همدان نقطه اتکا توسعه گردشگری روستایی شود، بلکه سهم ناچیز همدان از درآمد سرشار این صنعت نوپا افزایش یابد.
حال که همدان در آستانه این دو رویداد بین المللی و جهش گردشگری است باید همه دلسوزان و دغدغه مندان، پا از مرز شعار فراتر نهاده و ساماندهی و زدودن گرد غفلت از چهره داشته های تاریخی و جاذبه های همدان را عملی کرده و این فرصت را تبدیل به افقی درخشان برای همدان 2018 کنند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |