سال ۲۰۱۸ به نام محصولات چوبی در آسیا و اقیانوسیه نام گرفت

۱۳۹۶/۷/۱۸ سه شنبه
(0)
(0)
سال ۲۰۱۸ به نام محصولات چوبی در آسیا و اقیانوسیه نام گرفت
سال ۲۰۱۸ به نام محصولات چوبی در آسیا و اقیانوسیه نام گرفت

پیشنهاد ایران در اجلاس اخیر در کویت،برای نام‌گذاری هریک از سال‌های میلادی به‌نام یک محصول صنایع‌دستی،سال ۲۰۱۸ در آسیا و اقیانوسیه به‌عنوان سال محصولات چوبی نام‌گذاری شد.

 

بهمن نامور‌مطلق معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور روز دوشنبه۱۷ مهر با اعلام این خبر اظهار کرد:

ما برای نام‌گذاری هر سال به‌ نام یک محصول صنایع‌دستی در ایران، تجربه خوبی داشتیم و با این نام نهادن سعی می‌کردیم به آن رشته خاص در کنار دیگر رشته‌ها توجه بیشتری نشان دهیم.

او افزود:

از زمان آغاز این طرح، سال‌های اخیر را به ترتیب به عنوان "سنگ‌های قیمتی"، "نساجی" و امسال را به‌عنوان سال "حصیر" نام‌گذاری کردیم و برای مثال در این سال، حصیر تولیدی را خرید تضمینی کردیم و برای طراحی محصول نیز از هنرمندان خلاق داخلی در این زمینه کمک گرفتیم.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تصریح کرد:

بخش مهمی از هنرمندان ما در روستاها و مناطق محروم کار حصیر می‌کنند ولی به این دلیل که درباره طراحی این محصولات تجربه و مطالعه‌ای ندارند بیشتر به همان شکل قدیم کار می‌کنند و کاربری و زیبایی محصولات‌شان در روزگار کنونی کمتر مورد توجه است.

نامور‌مطلق ادامه داد:

به‌ همین منظور از هنرمندان کشورهای هند و چین که در زمینه طراحی حصیر، مهارت بیشتری از ما دارند برای آموزش به هنرمندان ایران دعوت کردیم تا ضمن استفاده از دانش جهانی، خود را به جلو پرتاب کنیم.

او تأکید کرد:

با نام‌گذاری امسال، هم در بخش اقتصاد و فروش و هم در بخش طراحی و زیبایی‌شناسی حصیر، جهش خوبی صورت گرفت.

انتقال دانش جهانی صنایع‌ چوبی به کشور در سال آینده میلادی

 

ارزیابان و مسئولان صنایع‌دستی آسیا و اقیانوسیه در سفر به ایران از طرح این نام‌گذاری استقبال کردند و با توجه به بازخوردهای مثبت، این موضوع در اجلاس آسیایی اخیر در از طرف ایران در کویت مطرح شده و مورد اجماع واقع شد.

 

از آنجا که مجمع صنایع‌دستی آسیا و اقیانوسیه سال ۲۰۱۸ در کشور نپال برگزار می‌شود، نپال و هند درخواست کردند که این سال به‌عنوان فرآورده‌ها و صنایع‌دستی چوبی نام‌گذاری شود که موافقت ما و دیگر حاضران را دربرداشت.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت:

با اینکه ما از نظر حجم کارهای چوب از کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی مثل پاکستان، هند، مالزی، اندونزی، تایلند و چین که فرهنگ چوب و جنگل‌های انبوه دارند، در مرتبه پایین‌تری قرار داریم اما از نظر کیفی، گاهی مقام دوم را داشته‌ایم و هنرمندان ایران در کیفیت محصولات موفق عمل کرده‌اند.

 

امیداست در سال جاری، صنایع چوبی نیز تقویت شود و نمایشگاه‌های ویژه‌ای برای این محصولات در خارج به‌طور مشترک برگزار شده و دانش روز جهانی این رشته را به داخل کشور منتقل کنیم.

به این ترتیب با تمرکز بیشتر در گالری ملی "رویای چوب" سعدآباد طرح یک نمایشگاه ملی خوب نیز در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم با هماهنگی برای اجرای برنامه‌های مرتبط در همه استان‌ها فرهنگ استفاده و ساخت محصولات چوبی افزایش یابد.

telegraminstagram
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت خدمات مسافرت هوایی و گردشگری آرمان سیر آوا می باشد